www.papagou-xolargostv.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Β. Κεχαγιά στο Πρώτο: Το ζητούμενο είναι η ενότητα – Η ηγεσία δεν έχει δείξει τον δρόμο της εξόδου σε κανέναν (audio)

αρχείο λήψης (52)
Κοινοποίηση

«Το ζητούμενο είναι η ενότητα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Σε έναν πολιτικό οργανισμό και δη σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που τώρα έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λογικό και υγιές θα έλεγα, να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Γι’ αυτό γίνεται διάλογος, γι’ αυτό συνεδριάζουν τα όργανα. Διότι αν υπάρχουν όποιες διαφωνίες, θα πρέπει να γεφυρωθεί η όποια διαφορά».

Η παραπάνω επισήμανση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, ήταν η απάντησή της στην κριτική που ασκείται σε όσα είπε ο κ. Κασσελάκης κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο και τα οποία ακούστηκαν ως «απειλή διαγραφών».

«Η ηγεσία δεν έχει δείξει τον δρόμο της εξόδου σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά στον Βασίλη Αδαμόπουλο, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».


«Αντιθέτως, το κάλεσμα της ηγεσίας είναι να συμπορευτούμε όλοι μαζί, γιατί ο αντίπαλος δεν είναι εντός των τειχών, είναι εκτός τειχών, έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κ. Κεχαγιά.

«Η Πολιτική Γραμματεία που έγινε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα όσο και η Κεντρική Επιτροπή διέψευσαν το κλίμα όλο αυτό που είχε περιγραφεί το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή ότι θα γίνει πόλεμος χαρακωμάτων στα όργανα που θα συνεδριάσουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί. Υπήρξαν και δημοσιεύματα ότι θα έρθουν στα χέρια τα μέλη του κόμματος. Αυτό λοιπόν δεν συνέβη. Ήταν δύο πάρα πολύ παραγωγικές συνεδριάσεις, οι οποίες έφεραν θετικό αποτέλεσμα. Και ο πρόεδρος στο κλείσιμό του είπε ότι, θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Τι σημαίνει αυτό. Ότι τα όργανα εφεξής θα συνεδριάζουν πολύ πιο συχνά. Προβλέπεται μια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Πέμπτη, ενδεχομένως και στο τέλος Ιουλίου μία ακόμα συνεδρίαση του οργάνου και εφόσον χρειαστεί και υπάρχουν θέματα σε εκκρεμότητα, γιατί θα οδηγηθούμε σε συνέδριο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα γίνει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τον Αύγουστο. Σίγουρα όμως θα γίνει ξανά αρχές Σεπτεμβρίου και η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά γιατί έχουμε μπει στην ευθεία για το συνέδριο του κόμματος, το οποίο είναι καταστατικό» ανέφερε αρχικά η κ. Κεχαγιά.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ποτέ ότι θα καταργήσει τα όργανα. Στην Κεντρική Επιτροπή κατέθεσε κάποιες ιδέες και επιμένω σε αυτή τη λέξη, γιατί το είπε επαναλαμβανόμενα. Κατέθεσε κάποιες ιδέες προς συζήτηση, οι οποίες θα τεθούν υπό επεξεργασία από την Επιτροπή, η οποία θα διαμορφώσει τις καταστατικές αλλαγές και φυσικά όταν θα πάνε θα περάσουν και από ψηφοφορία. Δεν είπε, θα καταργήσω τα όργανα και δε θα υπάρχουν. (…) Τη λέξη διαγραφή, φυσικά δεν την ανέφερε ο πρόεδρος κατά το κλείσιμο των εργασιών. Ανέφερε όμως αυτό που προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος, ότι όλα τα στελέχη, από το πρώτο μέλος έως και την ηγεσία του κόμματος θα πρέπει δημοσίως και όταν βγαίνουν σε δημόσιες πλατφόρμες στο ραδιόφωνο, όπως είμαι εγώ αυτή τη στιγμή, στην τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού, να εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις. Στην περίπτωση που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις, όπως αυτές έχουν περάσει και εγκριθεί με πλειοψηφίες από τα όργανα, οφείλουν να διευκρινίζουν και αυτό το λέει το καταστατικό, ότι εκφράζουν προσωπικές και μόνο απόψεις. Αυτή την υπόμνηση έκανε ο πρόεδρος. Δεν είπε κάτι καινούργιο. Το ότι ένα στέλεχος μπορεί να περνάει από την Επιτροπή Δεοντολογίας, εφόσον δεν εκφράζει τις αποφάσεις που επισήμως έχουν ληφθεί στα όργανα, προβλέπεται από το καταστατικό. Απλώς έγινε μια υπενθύμιση από τον πρόεδρο και αυτό είναι σαφές και όλοι πιστεύουμε ότι αυτή την περίοδο, αλλά και σε καμία περίοδο, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορεί να συνεχίζεται η εσωστρέφεια σε ένα κόμμα που θέλει να ανασυγκροτηθεί, που θέλει να είναι συνεπές απέναντι στους ψηφοφόρους του και επίσης που θέλει να το ακούν και άλλοι ψηφοφόροι είτε από άλλους χώρους είτε ψηφοφόροι που είναι αναποφάσιστοι είτε από όμορους πολιτικούς χώρους είτε από εκλογείς που δεν πηγαίνουν στην κάλπη και επιλέγουν την αποχή. Θέλει λοιπόν να εκφέρει έναν πολιτικό λόγο, ο οποίος θα είναι και αξιοπρεπής και πειστικός και δεν θα περιορίζεται μόνο σε ερωτήσεις και απαντήσεις για την εσωστρέφεια και για το τι είπε το κάθε στέλεχος» συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης.

Σχετικά με τις εκλογές στη Γαλλία και τις εκτιμήσεις του κ. Κασσελάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα, που δεν επαληθεύτηκαν, η κ Κεχαγιά ανέφερε τα εξής.

«Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ο κ. Κασσελάκης χαιρέτισε την συγκρότηση και τα ποσοστά που πήρε το νέο Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο δεν είναι μόνο ένα νέο λαϊκό μέτωπο που συγκροτείται μόνο από τις δυνάμεις του Μελανσόν αλλά και από άλλες προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες δείχνουν και τον δρόμο. (…) Ο πρόεδρός μας με σαφήνεια τάσσεται υπέρ των συγκλίσεων και αυτό θέλει, πιστέψτε με και η συντριπτική πλειονότητα και των στελεχών του κόμματος. Όμως διευκρινίζει ότι όλα αυτά έρχονται από κάτω και όχι από πάνω» είπε η κ. Κεχαγιά, ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι δεν προβλέπεται καμία ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και πως θα συνεχίσει να πορεύεται με απόλυτη αυτονομία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΑΔΕ: Μαζικά μηνύματα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί

diktio omada

Ακρίβεια: Επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης βλέπει το 54% των νοικοκυριών το 2024

diktio omada

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Κατέθεσαν ένσταση οι «8 Προτάσεις»

diktio diktio