www.papagou-xolargostv.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία Avgi: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στα Χανιά – Πού χρειάζονται αλυσίδες

3386260
Κοινοποίηση

Σε επιφυλακή βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, μετά και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώθηκε ότι εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, συστήνεται στον πληθυσμό αλλά και τους επισκέπτες της ΠΕ Χανίων, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, συστήνεται σε πολίτες που χρήζουν ιατρικής ή νοσοκομειακής περίθαλψης και κατοικούν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, για το τριήμερο 30/1 έως και 2/2 ή έχουν προγραμματισμένες επεμβάσεις ή κάνουν αιμοκάθαρση, εάν φυσικά έχουν τη δυνατότητα, από σήμερα Δευτέρα 29/1, να μετακινηθούν σε κατοικίες κοντά στην πόλη των Χανίων σε χαμηλό υψόμετρο.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα σε επιφυλακή θα βρίσκονται:

Η Πολιτική Προστασία και ο Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Χανίων, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, καθώς και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων. Επιπλέον, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν, εκτάκτως από σήμερα και όλο το εικοσιτετράωρο, έως και την Τετάρτη 31/01/2024, θα παραμείνει ανοιχτό το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων Χανίων.

Ανακοινώσεις με οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσαν και οι Δήμοι Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο και την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, τα οχήματα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους, ώστε να είναι εφικτή η άμεση τοποθέτηση και χρήση τους όπου απαιτηθεί. από την 22:00 ώρα σήμερα (29.01.2024) στις παρακάτω περιοχές:

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων:

  • Επαρχιακή οδός Χανιά-Φουρνέ-Ομαλός δια Λάκκων, αμέσως μετά την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Ομαλό.
  • Επαρχιακή οδός Χανιά-Μεσκλά-Θέρισο, αμέσως μετά τη Τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Θέρισο.
  • Επαρχιακή οδός Βρύσσες-Ασκύφου-Χώρας Σφακίων, από Κράπη έως Ίμπρο.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:

  • Σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων και των τοπικών κοινοτήτων Αξού, Λιβαδίων και Ζωνιανών Δήμου Μυλοποτάμου.
  • Στην επαρχιακή οδό, από την τοπική κοινότητα Σπηλίου έως την τοπική κοινότητα Γερακάρι.
  • Σε όλο το οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας Μυριοκεφάλων και στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα έως διασταύρωση με Βιλανδρέδο.
  • Σε όλο το οδικό Δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Γερακάρι, Βρύσες και Άνω Μέρους Δήμου Αμαρίου.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:

  • Στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:
  • Στο σύνολο του οδικού δικτύου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

πηγή newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου – Χολαργού

diktio diktio

Υπογραφή Γεραπετρίτη – Γκράντι για πρόσφυγες: Συμφωνία για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία της Ύπατης Αρμοστείας

diktio omada

K. Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης

diktio omada